Ako sa študuje našej študentke na strednej škole v USA?

ceska studentka studium v zahraničí internátní skola v americe education cz viki tumova 1

Viki Tůmová si pre svoje stredoškolské štúdium vybrala školu Ross School v Hamptons na Long Islande v štáte New York. Čo ju motivovalo k odchodu a ako hodnotí svoje štúdium v USA?

Viki sa pôvodne rozhodla študovať v zahraničí na popud svojich rodičov. Nič však neľutuje, naopak, zo štúdia na Ross School je nadšená a je odhodlaná urobiť všetko pre to, aby ho úspešne absolvovala.

Na škole sa jej páči a vybrané predmety ju naozaj bavia. Najviac zo všetkého si však užíva čas strávený s kamarátmi z celého sveta, najmä so svojou úžasnou kamarátkou Bellou z Brazílie.

Naša študentka Viki Tůmová na strednej škole Ross School v Amerike

Internátne školy kladú dôraz na praktické zručnosti

Štúdium v USA hodnotí v porovnaní s naším systémom veľmi odlišne. Na rozdiel našich škôl nie je školský rok rozdelený na dva semestre, ale na tri trimestre. V každom trimestri musia študenti dosiahnuť minimálne 70 % úspešnosť. Na druhej strane americká škola ponúka množstvo výhod, keďže študenti si sami vyberajú zábavné a zaujímavé predmety, ktoré chcú študovať. Učebné osnovy tu nie sú založené len na teoretických vedomostiach, ale najmä na praktických zručnostiach.

Študentka Viki Tůmová na strednej škole Ross School v USA – internátne kino

V českých školách sa študenti môžu naučiť plynule hovoriť po anglicky, ale v USA musia nielen ovládať jazyk, ale aj vedieť v angličtine myslieť. To však nie je dôvod na obavy, ako hovorí samotná Viki: „Príde to tak nejako prirodzene.“

Viki pôvodne odišla na Ross School len na jeden rok, ale internátna škola sa jej tak zapáčila, že sa rozhodla zostať, dokončiť si celé stredoškolské vzdelanie a získať americký maturitný diplom.

Naša študentka Viki Tůmová na strednej škole Ross School v USA

Prečo pri zariaďovaní štúdia v zahraničí využiť služby agentúry?

Pomohli sme Viki s nastavením parametrov pre výber školy a short listom najvhodnejších škôl a previedli sme ju celým procesom podávania prihlášok. 

Viki však nie je jediná študentka, ktorá s našou pomocou odišla študovať do zahraničia. Čo o svojom výjazde povedal študent Radek?

„Určite sa oplatí uvažovať o štúdiu v zahraničí. Nepoznám nikoho, kto by to skúsil a bol sklamaný. Každému študentovi to môžem len odporučiť – ak nevycestujete teraz, tak kedy?“

Kontaktujte nás a zaistite si štúdium na zahraničnej škole bez zbytočného stresu.

Zdieľať článok

Píšeme pre vás

Boríme mýty o štúdiu v zahraničí: úroveň štúdia, výber predmetov a výučba cudzích jazykov

Boríme mýty o štúdiu v zahraničí: úroveň štúdia, výber predmetov a výučba cudzích jazykov

EduPoradnaInternátne školy
High School alebo International Baccalaureate Diploma. Ako si vybrať zahraničnú strednú školu a jej ukončenie?

High School alebo International Baccalaureate Diploma. Ako si vybrať zahraničnú strednú školu a jej ukončenie?

Internátne školy