Za hranice: epizóda #38 S Hanou Melcrovou o prestížnej Berklee, hudbe i prijímacom procese na zahraničnú školu

Snímek obrazovky 2024-06-09 v 23.04.12

Speváčka Hana Melcrová alias Naha študuje modernú hudbu na Berklee vo Valencii. Prečo sa pre štúdium v ​​Španielsku rozhodla? Ako bojovala s prípravou motivačného listu? Čo si na univerzite najviac cení? To, a oveľa viac, s Hanou riešime v 38. epizóde.

Naha je talentovaná speváčka, ktorá aktuálne študuje magisterský program Contemporary Performance (Production Concentration) na Berklee College of Music v španielskej Valencii.

„Moja cesta bola celkom dlhá. Mala som v pláne po absolvovaní konzervatória študovať v zahraničí už bakalára, pretože v tom čase nebol žiadny odbor, ktorý by zaplnil dieru modernej hudby a ja som veľmi contemporary muzikant. (…) Bola som dokonca prijatá na Berklee College v Bostone, ale chýbali mi financie.”

Prijímacie skúšky na Berklee

Prijímací proces na španielsku pobočku Berklee pre Hanu rozhodne nebol jednoduchý. V rozhovore popisuje, aké dôležité je sa na americké univerzity pripravovať dopredu a čo všetko musela zahraničnej vysokej škole dodať. Spomína aj plno užitočných rád a tipov pre tých, ktorí teraz stoja pred podobnou úlohou.

„Odporúčam mať k všetkému tomu písaniu ľudí, ktorí vašu prihlášku prejdú. Nadhľad, ktorý zo začiatku máte, v priebehu písania strácate. (…) Priznám sa, že motivačný list bol pre mňa obrovský pôrod. Neviem sa vychvaľovať tak, ako by asi bolo potrebné. Dosť mi pomohla Petra od vás z Education Study, ktorá ma veľmi nasmerovala.”

Štúdium na univerzite v Španielsku

Hana líči pozitíva aj negatíva svojich španielskych začiatkov vrátane popisu jej Orientation Week a krátkeho príbehu z tamojšej policajnej stanice. Rozpráva o výhodách štúdia na Berklee.

„Na Berklee si sú vedomí, že tam ľudia prichádzajú z rôznych kútov sveta, a sú teda odtrhnutí od svojich koreňov, od svojej rodiny. Vedia, že študenti na začiatku často zažívajú pocity smútku, samoty alebo nedostatočnosti. (…) Hneď počas Orientation Week nám preto hovorili, aby sme sa u nich zastavili, keď budeme potrebovať s čímkoľvek pomôcť. To mi príde strašne dôležité.”

Dozviete sa aj čo vlastne obnáša odbor Contemporary Performance, prečo si ho Hana vybrala a aké kroky by ste mali pri vyberaní odboru ako na univerzite, tak na strednej v zahraničí podniknúť.

Ak je štúdium v ​​zahraničí aj vašim snom, neváhajte sa na nás obrátiť!

Zdieľať článok

Píšeme pre vás

Ako vybrať vhodnú zahraničnú strednú školu?

Ako vybrať vhodnú zahraničnú strednú školu?

Internátne školy
Ako prebiehajú prijímacie skúšky na zahraničné stredné školy?

Ako prebiehajú prijímacie skúšky na zahraničné stredné školy?

EduPoradnaInternátne školy
Prečo ísť študovať do zahraničia už na strednú školu?

Prečo ísť študovať do zahraničia už na strednú školu?

Zaujímavosti a tipyInternátne školy