Aké predmety môžete študovať na strednej škole v zahraničí?

Internátní škola v USA Hebron Academy věda 1

Pokiaľ uvažujete o štúdiu v zahraničí, je pravdepodobné, že sa pýtate, aké predmety budete môcť študovať a ako vám to pomôže v budúcom akademickom a profesionálnom živote.

Štúdium na strednej škole v zahraničí môže byť nielen vzrušujúcou, ale aj obohacujúcou skúsenosťou, ktorá vám otvorí nové obzory a možnosti. Záleží len na vás, či si vyberiete internátnu strednú školu (tzv. boarding school) alebo štátnu strednú školu.

Tu je prehľad niekoľkých zaujímavých predmetov a oblastí, ktoré môžete študovať v zahraničí, aby ste si mohli lepšie predstaviť, čo všetko vám ponúkajú zahraničné školy v Európe a Amerike.

Štúdium jazykov na strednej škole v zahraničí

Štúdium jazyka je často obľúbenou voľbou pre študentov, ktorí chcú prehĺbiť svoje znalosti cudzích jazykov alebo sa naučiť úplne nový jazyk. Štúdium jazykov vám okrem praktického využitia dá aj lepší vhľad do cudzích kultúr a rozšíri obzory.

Môžete sa študovať angličtinu alebo aj menej rozšírené jazyky, ako je španielčina, francúzština, nemčina a rôzne ďalšie. V rámci štúdia cudzích jazykov je tiež možné absolvovať jazykové pobyty a kurzy v zahraničí. Oproti podobným kurzom v SR získate neporovnateľnú jazykovú výbavu, s ktorou sa nestratíte.

Rozvoj STEM na strednej škole

Pokiaľ máte záujem o vedecké odbory, môžete študovať širokú škálu predmetov, vrátane matematiky, fyziky, chémie, biológie a informatiky.

Veľa škôl v zahraničí ponúka pokročilé kurzy v oblastiach ako je genetika, robotika, umelá inteligencia a nanotechnológie. Štúdium týchto odborov vás skvele pripraví na vedeckú dráhu na univerzite.

Americká stredná internátna škola – Wilbraham and Monson

Podpora umenia a designu na zahraničných školách

Pre kreatívnych jedincov môže štúdium umenia a dizajnu na strednej škole v zahraničí ponúknuť inšpiratívne prostredie a možnosť rozvoja ich umeleckých zručností. Môžete sa zaoberať výtvarným umením, dizajnom, fotografiou, 3D tlačou, filmom alebo divadlom.

Ako študovať na strednej škole v USA – Tilton School

Humanitné štúdia na strednej škole

Ak vás zaujíma ľudská história, kultúra a spoločnosť, môžete študovať humanitné a spoločenské vedy, ako je dejepis, sociológia, psychológia, politológia, antropológia alebo filozofia. Tieto predmety vám pomôžu lepšie porozumieť ľudskej kultúre a svete, v ktorom žijeme.

Zahraničné stredné školy pre mladých podnikateľov

Pre ambicióznych študentov, ktorí sa chcú naučiť riadiť podnikanie alebo sa zamerať na oblasť ekonomiky, môžu byť predmety v oblasti podnikania, manažmentu, ekonomiky a finančníctva atraktívnou voľbou. Získate nielen teoretické znalosti, ale aj praktické zručnosti potrebné pre úspech v podnikateľskom svete.

Štúdium na strednej škole v Amerike – Tilton School

Štúdium medicíny v zahraničí už na strednej škole

Pre študentov so záujmom o zdravotnú starostlivosť a medicínu sú k dispozícii predmety ako anatómia, fyziológia, lekárska biológia a prvá pomoc. Štúdium v tejto oblasti vám môže poskytnúť pevný základ pre budúcu kariéru v medicíne alebo zdravotníctve.

STEM štúdium na internátnej strednej škole v USA Thornton Academy. Zdroj: webové stránky Thornton Academy.

Rozvoj športového talentu na zahraničných stredných školách

Ak ste športovo založení, môžete využiť bohatú ponuku športov na stredných zahraničných školách a rozvíjať sa pokojne až smerom k profesionálnej úrovni. Zahraničné školy sú viac ako tie slovenské otvorené športovým talentom, a ponúka tak perspektívnu budúcnosť.

Hokej na strednej internátnej škole Stanstead College

Ako vidíte, je naozaj z čoho vyberať. Zásadným rozdielom pri zahraničných stredných školách je ten, že si ako študenti môžete vyberať predmety individuálne podľa toho, čo vás baví, zaujíma a v čom ste dobrí. Nemusíte sa teda na silu bifľovať informácie, ktoré pre vás nemajú význam a bránia vám v rozlete za svojim snom.

Štúdium na strednej škole v zahraničí vám poskytne nielen výnimočné vzdelávacie príležitosti, ale tiež vám umožní rozvoj osobných zručností, medzinárodných vzťahov a kultúrneho povedomia. Bez ohľadu na to, ktoré predmety si vyberiete, sa môžete tešiť na obohacujúce a inšpiratívne študijné prostredie, ktoré vám poskytne skvelý základ pre úspešnú budúcnosť.

Ste pripravení vyraziť študovať do zahraničia? Napíšte nám, pomôžeme vám nájsť tú správnu školu.

Zdieľať článok

Píšeme pre vás

Mladí golfisti mieria do zahraničia za skvelým vzdelaním aj golfovou kariérou

Mladí golfisti mieria do zahraničia za skvelým vzdelaním aj golfovou kariérou

Internátne školy
Rozdiel medzi strednou v USA a SR: Prečo vycestovať do zahraničia?

Rozdiel medzi strednou v USA a SR: Prečo vycestovať do zahraničia?

EduPoradnaInternátne školy
Rozhovor: Ako sa rok na strednej škole stal základom pre úspešnú kariéru v zahraničí

Rozhovor: Ako sa rok na strednej škole stal základom pre úspešnú kariéru v zahraničí

Príbehy a skúsenostiInternátne školy