Kam vycestovať študovať jazyk? Zdokonaľte sa na jazykovom pobyte v zahraničí

International School of Schaffhausen internátní škola studenti studentky studium 3

Stredoškolské roky sú časom nielen akademického rastu, ale aj objavovania nových možností a premýšľania o budúcnosti.

Jednou z nezabudnuteľných skúseností, ktoré môže stredoškolách získať, je účasť na jazykovom pobyte v zahraničí. Destinácie ako USA, Veľká ritánia, Írsko alebo Malta ponúkajú nielen možnosť zdokonalenia jazykových zručností, ale tiež množstvo skvelých zážitkov zo zahraničia. 

Prečo ísť na jazykový pobyt do zahraničia?

Jazykové kurzy v zahraničí sú skvelým spôsobom, ako posunúť svoje jazykové zručnosti na novú úroveň. Okrem toho umožňujú ponoriť sa do každodenného života v cudzej krajine, spoznávať nových ľudí a kultúru z prvej ruky. Táto skúsenosť vám rozšíri obzory a prinesie nové zážitky. Jazykový pobyt mnoho študentov i ich rodín berie aj ako prípravný krok pred plnohodnotným štúdiom v zahraničí.

Kam ísť na jazykový kurz do zahraničia?

Každá krajina má svoje špecifiká, preto je vhodné zvážiť svoje možnosti, ambície a záujmy. 

Jazykové pobyty v Anglicku

Vo Veľkej Británii sa môžete cítiť ako doma! Je to jedna z najobľúbenejších destinácií pre jazykové pobyty, a to z dobrého dôvodu. V tejto krajine zažijete kvalitný jazykový pobyt, budete obklopení rodenými hovoriacimi, a navyše budete mať na dosah ruky veľa príležitostí na objavovanie tejto úžasnej krajiny. Od tisíc rokov starých katedrál až po moderné múzeá, prežijete pestrú paletu zážitkov. A nezabudnite na výlety do krásnej prírody, ktorá na vás čaká!

Štúdium angličtiny v USA

Jazykový kurz v Amerike je pre študentov úžasným dobrodružstvom a splneným snom! Okrem prostredia, kde sa hovorí anglicky, je tu aj typická americká kultúra, ktorá študentov a študentky láka. Ďalším z dôvodov, prečo si študenti štúdium v USA vyberajú, sú zaujímavé výlety a možnosti cestovania, ktoré na vás v USA čakajú. Objavte nový kontinent a zlepšujte svoju angličtinu!

Jazykové kurzy v Írsku

Naším tajným tipom pre jazykový pobyt v zahraničí je históriou nabité Írsko. Táto priateľská krajina ponúka štúdium angličtiny v prostredí bohatom na historickú architektúru a pamiatky, ale aj inovácie a krásne prírodné scenérie.

Obľúbená destinácia pre jazykové pobyty: Malta

Krajina, ktorá je destináciou plnou slnka a pláží, ale ponúka aj oveľa viac! Prináša pre záujemcov o jazykové štúdium výučbu angličtiny spojenú s poznávaním ľudí z celého sveta a nekonečnú zábavu. Okrem toho má Malta bohatú históriu a kultúrne dedičstvo, ktoré možno objavovať medzi opaľovaním na pláži a večernými výletmi po pamiatkach.

Ako vyzerajú zahraničné jazykové kurzy

Podoba jazykového pobytu v zahraničí vždy závisí od mnohých faktorov, ako je typ pobytu, jeho dĺžka a tiež miesto, kam sa rozhodnete vydať. Väčšinou sa program skladá z kombinácie výučby a ďalších aktivít, ktoré prinášajú zábavu aj príležitosti na precvičovanie angličtiny v každodennom živote.

Formát výučby cudzieho jazyka v zahraničí sa môže líšiť, ale často zahŕňa ranné lekcie alebo striedanie výučby ráno a popoludní. To znamená, že študenti majú vždy čas na preskúmanie mesta, pamiatok a iných zaujímavých miest alebo môžu jednoducho  relaxovať na pláži.

Koľko stojí jazykový pobyt

Náklady na zahraničné jazykové pobyty sa môžu líšiť v závislosti od destinácie, dĺžky pobytu a typu programu. Jazykový pobyt je dôležitou investíciou do úspešnej budúcnosti. Pomôžeme vám vybrať ten pravý kurz podľa vašich (nielen finančných) požiadaviek.

Individuálny prístup podľa znalostí

Keď zvažujete vycestovať na jazykový pobyt, môžete mať obavy z nedostatočnej jazykovej úrovne. Jazykové pobyty v zahraničí sú však otvorené všetkým a rozdeľujú študentov podľa ich jazykovej vybavenosti, takže sa nemusíte báť neúmerných požiadaviek. To znamená, že sa ocitnete v skupine študentov, ktorí majú podobnú úroveň, čo vám umožní učiť sa efektívne a cítiť sa pohodlne pri komunikácii.

Takéto kurzy zvyčajne ponúkajú individuálny prístup a poskytujú študentom priestor na rast a zdokonalenie svojich jazykových zručností. Navyše sú skúsení lektori vždy pripravení poskytnúť podporu a pomoc študentom pri ich vzdelávacej ceste. Takže aj keď študent má na začiatku obavy, môže sa spoľahnúť na to, že bude mať v kurze potrebnú podporu a bude mať možnosť zlepšiť svoju jazykovú úroveň v príjemnom a bezpečnom prostredí.

Summer campy v zahraničí

Ak hľadáte letný vzdelávací program v zahraničí, ale nechcete primárne zacieliť na zdokonalenie jazyka, ponúkajú sa pre vás letné tábory (summer camps). Tieto kempy vám prinášajú bohatú škálu najrôznejších aktivít, ako je šport, podnikanie, kariéra, umenie a mnoho ďalších. Môžete tu zdokonaľovať jazyk a zároveň sa pripravovať na budúce vysokoškolské štúdium alebo rovno na úspešnú kariéru. O letných táboroch sme pre vás spísali užitočné tipy.

Záverom

Jazykový pobyt je pre stredoškolákov jedinečnou príležitosťou nielen, ako zdokonaliť svoje jazykové zručnosti, ale aj ako objaviť nové miesta, kultúru a ľudí. Je to investícia do budúcnosti plná nezabudnuteľných zážitkov a príležitostí. Vyrazte za štúdiom angličtiny do zahraničia, kým je čas!

Zdieľať článok

Píšeme pre vás

Letný tábor alebo jazykový pobyt? Ako vybrať letný kurz v zahraničí v roku 2024

Letný tábor alebo jazykový pobyt? Ako vybrať letný kurz v zahraničí v roku 2024

EduPoradnaInternátne školy
Rozdiel medzi strednou v USA a SR: Prečo vycestovať do zahraničia?

Rozdiel medzi strednou v USA a SR: Prečo vycestovať do zahraničia?

EduPoradnaInternátne školy
Aké predmety môžete študovať na strednej škole v zahraničí?

Aké predmety môžete študovať na strednej škole v zahraničí?

Internátne školy