Letný tábor alebo jazykový pobyt? Ako vybrať letný kurz v zahraničí v roku 2024

Internátní škola v Americe – Tilton School – party studenti 1

Letné tábory a jazykové pobyty v zahraničí sú čím ďalej tým populárnejšou možnosťou ako v lete získať skvelé zážitky, nových priateľov, vedomosti a skúsenosti!

Zatiaľ čo predtým na niekoľko týždňov odchádzali do zahraničia skôr len vysokoškolskí študenti a študentky a väčšina z nich volila jazykový kurz, situácia sa mení. Čím ďalej viac študentov vyráža okúsiť štúdium v zahraničí už na strednej škole. Mnoho z nich má vďaka tomu angličtinu na veľmi dobrej úrovni, a tak pre svoje letné štúdium volia skôr letné tábory v zahraničí, ktoré sú zamerané na špecifickú oblasť, ktorá ich zaujíma.

Premýšľate, či sa pre vás hodí skôr letný jazykový pobyt v zahraničí, alebo si radšej máte vybrať niektorý z letných táborov v zahraničí?

Aby sme vám s výberom pomohli, spísali sme pre vás niekoľko špecifík summer campovjazykových kurzov v zahraničí.

Prečo ísť na summer camp do zahraničia

Zameranie na tému alebo predmet
Účastníci týchto táborov sa môžu ponoriť do svojej vybranej témy, či už ide o robotiku, divadelné umenie, ekológiu, podnikanie alebo čokoľvek iné. V lete získajú množstvo vedomostí, skúseností a zážitkov vo svojej obľúbenej oblasti mimo tradičného vzdelávania.

Rozvoj praktických zručností
Aktivity na tábore sú navrhnuté tak, aby zdokonaľovali praktické zručnosti. Ponúkajú tak praktické skúsenosti – napríklad programovanie na technologicky zameranom tábore alebo ovládanie umeleckých techník na summer campe zameranom na kreatívne umenie.

Rôznorodé aktivity na letnom tábore v zahraničí
Letné tábory sú pripravené tak, aby svojim účastníkom dali čo najviac nielen z hľadiska zlepšovania znalostí a zručností, ale aj osobného rozvoja. Pokiaľ vyjdete na tábor v Anglicku, USA alebo inde, môžete sa tešiť na množstvo aktivít rozvíjajúcich vašu tímovú prácu, vodcovstvo, poučenie sa z chýb, komunikáciu i sebavedomie.

Rekreácia a zábava v zahraničí
Pri zachovaní rovnováhy medzi vzdelávaním a zábavou kladie každý summer camp v zahraničí dôraz na vytváranie dynamickej a príjemnej atmosféry. To umožňuje účastníkom učiť sa angažovaným a efektívnym spôsobom. Program väčšinou zahŕňa aj výlety do okolia a zaujímavých miest – či už ste teda vybrali letný tábor v Amerike, Veľkej Británii, Španielsku alebo inde, môžete sa tešiť aj na cestovanie po danej krajine.

Priatelia z celého sveta
Účastníci zahraničných táborov často pochádzajú z rôznych krajín, majú rôzne skúsenosti, znalosti a pohľady na svet. Vďaka tomu summer camp podporuje spoluprácu v medzinárodnom prostredí aj tvorbu celoživotných priateľstiev s ľuďmi, ktorí sa chcú venovať rovnakému odboru ako vy. A to je vo svete, kde je dôležité nielen to, čo poznáte, ale aj koho poznáte, dobrou investíciou do budúcnosti.

Summer camp na internátnej škole
Letné tábory v zahraničí, ktoré ponúkame, sa konajú v kampusoch internátnych stredných škôl. Ponúkajú tak bezpečné prostredie, skvelé zázemie pre šport, umenie i vzdelanie aj možnosť vyskúšať si, aké by to asi bolo študovať na strednej škole v zahraničí. Summer campy teda odporúčame aj študentom a študentkám, ktorí o štúdiu na internátnej škole v zahraničí uvažujú, a chceli by sa najprv zoznámiť s prostredím školy

Prečo ísť jazykový kurz do zahraničia

Zameranie na učenie jazyka
Cieľom týchto programov je zlepšiť jazykovú zručnosť tým, že sa študenti ponoria do daného jazyka (väčšinou angličtiny). Jazykové kurzy ponúkajú štruktúrovaný učebný plán zameraný na základy osvojovania jazyka a komunikačné zručnosti.

Poznanie novej kultúry na jazykovom pobyte
Okrem jazykových zručností tieto zahraničné jazykové programy umožňujú študentom a študentkám porozumieť novej kultúre a oceniť zvyky, tradície a životný štýl spojený s danou krajinou. Či už sa rozhodnete pre jazykový kurz v Anglicku, Amerike, Španielsku alebo na Malte, vďaka tráveniu času v novej krajine a kultúre získate oveľa viac, než len zlepšenie jazyka.

Štruktúrovaný plán pre zlepšovanie jazyka v zahraničí
So starostlivo navrhnutým učebným plánom tieto programy systematicky budujú jazykové zručnosti. Pokrývajú gramatiku, slovnú zásobu aj každodennú komunikáciu. Vďaka tomu poskytujú komplexný prístup k rozvoju jazyka.

Úroveň jazykového kurzu podľa vašich potrieb
Jazykové kurzy v zahraničí majú rôzne úrovne, a vďaka tomu sa môžu prispôsobiť tak začiatočníkom, ako aj pokročilým študentom, ktorí chcú svoje zručnosti zdokonaliť.

Spolužiaci z celého sveta
Na jazykové pobyty do zahraničia jazdia účastníci z celého sveta. To obohacuje zážitok o perspektívu a  tvorbu medzinárodných priateľstiev (v triede aj vo voľnom čase).

Ako si vybrať letný tábor alebo jazykový kurz v zahraničí v roku 2024

Už viete, že chce ísť tento rok v lete študovať do zahraničia, ale neviete, či vybrať summer camp alebo jazykový kurz? Máme tu niekoľko tipov, čo pri výbere letného štúdia v zahraničí zvážiť.

Vaše ciele a záujmy
Porozumenie vašim cieľom a záujmom je kľúčové. Pokiaľ máte konkrétny predmet alebo oblasť, ktorej by ste sa chceli venovať, bude pre vás ideálny tematický letný tábor napríklad v Amerike alebo v Anglicku. Ak je vašou aktuálnou prioritou zlepšenie jazykových zručností, môže byť pre vás prospešnejší zahraničný jazykový kurz.

Zlepšenie angličtiny v zahraničí
Aj keď obe možnosti letného štúdia v zahraničí ponúkajú ponorenie do angličtiny (a prípadne ďalších jazykov), jazykové programy sa špecificky sústredia na rozvoj jazykových zručností.

Reputácia letného študijného programu
Keď vyberáte summer camp alebo jazykový pobyt, je dôležitým faktorom aj reputácia a recenzie na konkrétny program. Letné tábory v zahraničí aj jazykové kurzy, ktoré ponúkame, majú skvelé hodnotenia. Mnoho zahraničných internátnych škôl, ktoré tábory ponúkajú, sme aj sami navštívili, a tak sa môžeme zaručiť za kvalitu vzdelávania, bezpečie i skvelé zážitky, ktoré vás tam čakajú.

Náklady a trvanie letného kurzu v zahraničí
Štúdium v zahraničí, či už na vysokej škole, strednej boarding school alebo na letnom tábore alebo jazykovom pobyte v zahraničí, je finančnou aj časovou investíciou do vašej budúcnosti. Je preto potrebné dobre zvážiť finančné aj časové možnosti.

Radi vám pomôžeme vybrať to správne letné vzdelávacie dobrodružstvo. Či už chcete vycestovať na letný tábor do Anglicka, letný jazykový kurz na Maltu, alebo niečo iné, pomôžeme vám vybrať ten správny študijný program pre to najlepšie leto, aké môžete zažiť. Napíšte nám!

Zdieľať článok

Píšeme pre vás

Najlepšie leto v živote: 11 tipov, ako vybrať zahraničný letný tábor v roku 2024

Najlepšie leto v živote: 11 tipov, ako vybrať zahraničný letný tábor v roku 2024

Internátne školy
Ako sa študuje našej študentke na strednej škole v USA?

Ako sa študuje našej študentke na strednej škole v USA?

Príbehy a skúsenostiInternátne školy
Boríme mýty o štúdiu v zahraničí: úroveň štúdia, výber predmetov a výučba cudzích jazykov

Boríme mýty o štúdiu v zahraničí: úroveň štúdia, výber predmetov a výučba cudzích jazykov

EduPoradnaInternátne školy