Kam na strednú školu do zahraničia? Top 5 zemí, ktoré vás nadchnú

St. Michaels_student

Plánujete študovať na strednej škole v zahraničí, ale zatiaľ neviete, ktorá krajina je presne pre vás? Vyberte si z 5 najlepších a študujte stredné presne podľa vašich predstáv!

Myšlienka študovať strednú školu v zahraničí sa stáva čoraz viac populárnejšie. Keď získate medzinárodnú perspektívu, spoznáte nové kultúrne prostredie a budete mať prístup k moderným výukovým metódam, motivujúcim učiteľom a inšpiratívnemu okoliu, zaistíte si neoceniteľný základ pre budúce štúdium vysokej školy i kariéru. V tomto článku sa budeme zaoberať piatimi najlepšími krajinami pre slovenských študentov, ktorí hľadajú perspektívne štúdium strednej školy v zahraničí, a zistíme, prečo sú tieto destinácie populárne.

Štúdium strednej školy v USA: Individuálny prístup za veľkou mlákou

Medzi top destinácie pre študentov, ktorí sa rozhodujú študovať v zahraničí už na strednej škole, patria Spojené štáty americké. Hlavnou výhodou je možnosť študovať v angličtine, podpora individuálnych talentov, rozvoj športových zručností a príležitosť získať športové štipendium, ako aj rozsiahle, bezpečné a moderne vybavené kampusy.

Súkromné internátne školy v USA ponúkajú široké možnosti a zameranie. Je len na vás, ktorú si vyberiete. Študenti sú na týchto stredných školách pripravovaní na prijatie na prestížne zahraničné univerzity s dostatočným predstihom, aby mali čo najlepšiu šancu na úspech.

Stredná internátna škola v USA – Hebron Academy

Štúdium strednej školy vo Veľkej Británii: Tradícia akademickej excelencie

V britskom stredoškolskom systéme majú študenti voľnosť a možnosť vybrať si predmety podľa svojich záujmov, čo je oproti slovenskému otvorenejšie. Môžete si teda sami zostaviť svoj vlastný študijný plán, ktorý splní vaše priania – napríklad spojiť biológiu s 3D designom, cestovným ruchom a angličtinou.

Po úspešnom absolvovaní štúdia na akejkoľvek britskej strednej škole obdržíte ekvivalent slovenskej maturity, tzv. A-levels. Na niektorých internátnych stredných školách v UK majú študenti po zložení GCSE skúšok možnosť vybrať si medzi programom A-levels a Medzinárodným bakalárskym diplomom (International Baccalaureate). IB certifikát potvrdzuje úspešné dokončenie náročného študijného programu a predstavuje významnú výhodu pri prijímacom konaní na vysoké školy v zahraničí.

Stredná internátna škola vo Veľkej Británii – Rossal School

Štúdium strednej školy vo Švajčiarsku: Zladenie malebných výhľadov s kvalitným vzdelaním

Malebné krajiny sú typické pre súkromné internátne školy vo Švajčiarsku. Švajčiarske stredné školy sú úžasným miestom pre slovenských študentov, ktorí hľadajú medzinárodné vzdelanie. Sú známe svojou ústretovosťou k jazykom, novinkám a silnému akademickému zázemiu. Vo švajčiarskom vzdelávacom systéme sa kladie dôraz na praktické učenie, podporuje sa kreativita a študentom sa otvára globálna perspektíva. Navyše tieto školy disponujú bohatými akademickými tradíciami, individuálnym prístupom k výučbe a širokou ponukou mimoškolských aktivít. Sú to skvelé miesta nielen pre štúdium, ale aj pre osobný rast a nové priateľstvá

Stredná internátna škola vo Švajčiarsku – International School of Schaffhausen

Štúdium strednej školy v Kanade: Multikultúrne prostredie a zimné športy

Kanada, známa svojou priateľskou a inkluzívnou spoločnosťou, získava popularitu aj medzi slovenskými študentmi. Vysoká kvalita vzdelávacieho systému, dôraz na výskum a inovácie a dych vyrážajúce prírodné krajiny robia z Kanady lákavú voľbu. Internátne stredné školy v Kanade sa zameriavajú na rozvoj individuálnych talentov, vytváranie pocitu komunity a poskytovanie bezpečného a podporného prostredia pre študentov.

Kanada sa stáva čoraz obľúbenejšou destináciou pre študentov, ktorí hľadajú kvalitné stredoškolské vzdelanie a zároveň chcú rozvíjať svoje športové zručnosti, najmä v zimných športoch. Kanadské internátne školy spájajú to najlepšie z britskej tradície internátov, moderného amerického prístupu a známej kanadskej otvorenosti a pohostinnosti. Je to skvelá kombinácia pre tých študentov, ktorí chcú v rámci štúdia na strednej škole v zahraničí využiť výhody vzdelania aj športových možností.

Stredná internátna škola v Kanade – Stanstead College

Štúdium strednej školy v Španielsku: Preslnené štúdium v zemi plnej kultúry

Španielsko s jeho bohatou históriou, živou kultúrou a pestrou krajinou je pre slovenských študentov jedinečným miestom pre stredoškolské štúdium. Tunajšie vzdelávacie inštitúcie kladú dôraz na podporu kreativity, jazykových schopností a myslenia s otvoreným pohľadom na celý svet. Je to skvelá príležitosť pre študentov, ktorí túžia po zážitku, ktorý je zároveň obohacujúci a inšpirujúci. Španielske súkromné internátne školy poskytujú rovnováhu medzi akademickými povinnosťami a osobným záujmom preskúmavať tamojšiu kultúru, takže sa študenti môžu bez obáv ponoriť do nového a obohacujúceho prostredia.

V slnečnom Španielsku sa okrem angličtiny zlepšíte aj španielčinu a môžete hrať golf alebo iné športy! Unikátna kombinácia španielskeho počasia a životného štýlu s britským vzdelaním vás posunie o krok vpred. Slnečné počasie, golfové ihriská a nové vedomosti čakajú len na vás.

Stredná internátna škola v Španielsku – Sage College

Ako sa študuje na boarding schools v zahraničí

Na súkromných internátnych školách v týchto krajinách sa študenti cítia ako súčasť rodiny. Malé triedy umožňujú učiteľom venovať každému študentovi maximálnu pozornosť a podporu. Navyše učitelia internátnych škôl prinášajú do výučby množstvo nadšenia a motivácie, aby každý žiak mohol rozvinúť svoj plný potenciál. Tieto školy sú plné zaujímavých programov, moderného vybavenia a mimoriadnych mimoškolských aktivít, ktoré spestrujú každodenný život na škole. Sú to miesta, kde sa študenti cítia vítaní, rešpektovaní a naozaj ako doma.

Pri rozhodovaní o štúdiu strednej škole v zahraničí je pre slovenské rodiny a študentov dôležité vziať do úvahy niekoľko faktorov, ako je vyučovací jazyk, kultúrne preferencie a finančné možnosti. Radi vám s týmto rozhodovaním pomôžeme! Naša agentúra poskytuje tieto aj ďalšie informácie úplne zadarmo. Stačí nám len dať vedieť a radi vám pomôžeme nájsť tú najlepšiu možnosť.

Krátkodobé študijné pobyty v zahraničí

Pre tých, ktorí z akéhokoľvek dôvodu nechcú študovať strednú školu v zahraničí v plnom rozsahu, sú tu zahraničné študijné pobyty na kratšiu dobu. Vybrať si môžete z High school experience pobytu v Anglicku, ktorý trvá 3-6 mesiacov, alebo jednosemestrálneho pobytu v USA, ktorý trvá 5-6 mesiacov.

Tu si študenti môžu rýchlo a ľahko vyskúšať všetky prínosy štúdia v zahraničí a získať tak skvelý náhľad na odlišnosti zahraničného vzdelávacieho systému. Navyše v krátkom čase v cudzojazyčnom prostredí získajú dostatočnú prax a zdokonalia svoju angličtinu. Študijné pobyty v zahraničí sú preto skvelou príležitosťou na rozvoj a poznanie nových vecí a miest!

Ste pripravení vyraziť do zahraničia?

Štúdium na strednej škole v zahraničí otvára slovenským študentom dvere k neuveriteľným možnostiam! Bez ohľadu na to, či sa rozhodnete pre USA, Veľkú Britániu, Švajčiarsko, Kanadu alebo Španielsko, každá z týchto krajín prináša jedinečnú kombináciu akademického prostredia, bohatej kultúry a príležitosti na osobný rast. Štúdium na internátnych školách v zahraničí je ako skok do nového sveta, plného príležitostí a inšpirácie, ktorý je úplným opakom toho, čo poznáme v slovenských končinách.

Zdieľať článok

Píšeme pre vás

High School alebo International Baccalaureate Diploma. Ako si vybrať zahraničnú strednú školu a jej ukončenie?

High School alebo International Baccalaureate Diploma. Ako si vybrať zahraničnú strednú školu a jej ukončenie?

Internátne školy
Stredné školy v Spojených štátoch amerických

Stredné školy v Spojených štátoch amerických

Príbehy a skúsenostiInternátne školy
Boríme mýty o štúdiu v zahraničí: úroveň štúdia, výber predmetov a výučba cudzích jazykov

Boríme mýty o štúdiu v zahraničí: úroveň štúdia, výber predmetov a výučba cudzích jazykov

EduPoradnaInternátne školy
Ako sa študuje našej študentke na strednej škole v USA?

Ako sa študuje našej študentke na strednej škole v USA?

Príbehy a skúsenostiInternátne školy
Prečo ísť študovať do zahraničia už na strednú školu?

Prečo ísť študovať do zahraničia už na strednú školu?

Zaujímavosti a tipyInternátne školy
Aké predmety môžete študovať na strednej škole v zahraničí?

Aké predmety môžete študovať na strednej škole v zahraničí?

Internátne školy